Premsa VI Trobada

/Premsa VI Trobada
Premsa VI Trobada2018-11-02T10:19:18+00:00

Recta final per a la 6a Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Escrit per Drina Ergueta. La Independent. divendres, 8 d’abril de 2016 18:23

Inaugura la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona mantindrà una reunió amb les periodistes. Mercè Conesa, Presidenta de la Diputació dóna també la benvinguda. Hi donen suport: ACCD, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona. Hi col·laboren: CPC, IEMed, UPF, Oficina de la Comissió Europea.

Leer en: La Independent


El gènere de la notícia en diverses llengües

Escrit per Drina Ergueta. La Independent dijous, 7 d’abril de 2016 13:01

OPINIÓ. D’aquí a pocs dies es reuniran a Barcelona, Catalunya, més d’un centenar de periodistes de quatre continents per exposar, debatre i proposar des d’una perspectiva que no és l’habitual i que encara resulta estranya, malgrat que és urgent, la de gènere.

Leer en: La Independent


Ada Colau obre la VI trobada de la XIPVG

Escrit per Leó Sedó. Text i fotos. 39ymás / La Independent. Dijous, 28 d’abril de 2016 16:48

La “VI trobada de la la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere” (RIPVG sigles en castellà), que es va dur a terme els dies 15,16 i 17 d’abril al Saló d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de Barcelona Ada Colau.

Leer en: La Independent

Leer en: 39ymas


Roda de premsa, VI Trobada Internacional de la RIPVG

Escrit per Leonor Sedó. Text i Fotos. 39ymás / La Independent. Dijous, 21 d’abril de 2016 19:34

Barcelona va acollir, del 15 al 17 d’abril de 2016, la VI Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) que es portà a terme al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). En aquesta Trobada, coordinada per la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya* / Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPICAT.CAT), hi han participat més d’un centenar de periodistes arribades de 27 països diferents.

Leer en: La Independent


Una intensa trobada amb compromís feminista

Escrit per Liliana Hendel. RIPVG-Agentina / La Independent. Dijous, 28 d’abril de 2016 13:40

OPINIÓ. Ja de retorn de la VI Trobada Internacional de Periodistes que es va realitzar Barcelona entre el 15 i el 17 d’abril volem compartir algunes de les experiències i les resolucions finals. L’impacte d’escoltar i abraçar expulsades refugiades asilades ha estat molt fort. Les banderes humanistes que la postguerra va aixecar semblen diluir-se en discursos buits. No és menor el compromís de col·legues periodistes que treballant amb perspectiva de gènere desagreguen per entendre millor i denunciar públicament, des d’on es pugui, el drama potenciat de dones i nenes.

Leer en: La Independent


Tona Gusi: La Xarxa Internacional denuncia l’incompliment del capitol J de l’acord de Beijing

Escrit per Siscu Baiges i Judit Aranda. Sicom / La Independent. Dimecres, 27 d’abril de 2016 20:27

Tona Gusi, sotsdirectora de ‘La Independent’ i vicepresidenta i coordinadora de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere a Catalunya (XIDPIC.CAT) fa un balanç de la VI Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere: La Xarxa ha denunciat que l’acord de Bejing sobre representació de dones als mitjans s’està complint molt poc.

Leer en: La Independent